Четвер, 2024-04-18, 7:43 PM
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

      Сайт Оксанинської філії Бабанської ЗОШ І-ІІІ ст. 

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Наш сайт працює
Погода
Погода в Україні
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 12 » Проведення Дня ЦЗ та об’єктового тренування
3:48 PM
Проведення Дня ЦЗ та об’єктового тренування
На виконання наказу відділу освіти Уманської райдержадміністрації від 04.05.2016 №45/01-21 «Про підготовку та проведення Дня ЦЗ та об’єктового тренування у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району», наказу по школі від 06.05.2016 №50 «Про підготовку та проведення Дня ЦЗ та об’єктового тренування» та з метою здійснення практичної перевірки здатності учнів і вчителів грамотно і чітко діяти для збереження свого здоров’я і життя в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, 12 травня 2016 року в школі був проведений День цивільного захисту та об’єктового тренування.

Під час підготовки до Дня ЦЗ в рамках Тижня безпеки життєдіяльності класоводами та класними керівниками були проведені, відповідно до плану: практичні заняття по виготовленню первинних індивідуальних засобів захисту, бесіди «Евакуація населення», тестування знань з питань життєбезпеки серед учнів «Захисти себе сам», здійснено перегляд відеоматеріалів про нестандартні та надзвичайні ситуації, які являються загрозою для людства.


З метою відпрацювання практичних дій, була придумана умовна легенда про знаходження техробітницею в школі вибухонебезпечних предметів. Під час сигналу оповіщення «Увага, всім!» розпочалася навчальна евакуація в якій прийняли участь учні та працівників школи. За ходом дій спостерігали представники батьківської громадськості.
Після перевірки наявності евакуйованих учнів на відведеній території та звітності учителів начальнику ЦЗ, директору школи Науман О.О. був установлений факт відсутності одного учня (за домовленістю). В цій ситуації слід відмітити оперативність дій членів оперативно-евакуаційної ланки, які швидко прийняли правильні рішення, знайшли учня та передали його членам санітарної ланки для надання першої медичної допомоги.

В ході забезпечення вдосконалення теоретичних і практичних навичок під час тренувальних дій, учитель ЗВ, член шкільної комісії з підготовки та організації проведення Дня ЦЗ, відповідальний за організацію роботи з питань охорони праці, Завгородній С.В. розповів, як в даній ситуації повинні діяти інші ланки невоєнізованих формувань, загони МЧС, учні. Директор школи наголосила на необхідності отримання навичок поведінки в НС, акцентувала на питанні надбання знань з правил евакуації, вміння захистити себе, своїх близьких від небезпеки під час НС та вміння надати першу медичну допомогу.


Для більшої ефективності навиків учасників об’єктових тренувань було здійснено евакуацію в облаштоване під «бомбосховище» підвальне приміщення в якому були проведенні інші тренувальні дії.
Основна мета проведення Дня ЦЗ досягнута та головні завдання виконані.
Переглядів: 412 | Додав: oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024